Η κοπή βασιλόπιτας της ΟΠΣΕ στην Αθήνα

Filed in Τα Νέα της ΟΠΣΕ by on 26 Ιανουαρίου 2018 0 Comments

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) πραγματοποίησε με επιτυχία την Τετάρτη 24/1 το απόγευμα την  ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στην Αθήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενωσης Σπάρτης Νέας Ιωνίας.

Ο πρόεδρος της ΟΠΣΕ Λουκάς Χριστοδούλου, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και τους εκπροσώπους 35 Σωματείων Μελών της Ομοσπονδίας στην Αττική, έκανε τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και ανάλυσε τους στόχους της επόμενης, στην κατεύθυνση της καλύτερης συνεργασίας μεταξύ της ΟΠΣΕ και των Μικρασιατικών Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα.

Τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης δύο ξεχωριστές προσωπικότητες του Μικρασιατικού χώρου που πρωτοστάστησαν στην δημιουργία της Ομοσπονδίας την δεκαετία του 1980.  Ο ιστορικός πρόεδρος της Ενωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, Χάρης Σαπουντζάκης και ο ιστορικός τέως Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Σμυρναίων και διευθυντής της Μικρασιατικής Ηχούς, Νίκος Βικέτος, παρέλαβαν τιμητικές διακρίσεις από τον πρόεδρο της ΟΠΣΕ Λουκά Χριστοδούλου και τον Αντιπρόεδρο της ΟΠΣΕ Φώτη Καραλή.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ και τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σπύρος Τζόκας, ο Χ. Θεοδώρου εκπρόσωπος της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέας Ερμίνας Κυπριανίδου, ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ο Κυριάκος Χήνας εκ μέρους της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ.

Από τους προσφυγικούς φορείς, ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) Νίκος Ουζούνογλου,  η γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Καππαδοκικών Σωματείων (ΠΕΚΣ) Βασιλική Παπαδοπούλου και η γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος (ΠΑΟΝΕ) Χριστίνα Αθανασιάδου.

Η εκδήλωση το συντονισμό της οποίας είχε η Ειδική γραμματέας Μαριάννα Μαστροσταμάτη, ξεκίνησε με μικρασιάτικα τραγούδια από την Χορωδία της Ενωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας υπό την διεύθυνση του Στάθη Ουλκέρογλου και ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας για τα Σωματεία Μέλη της Ομοσπονδίας και ξενάγηση στην έκθεση Ημερολογίων των Συλλόγων από το αρχείο του Λουκά Χριστοδούλου.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Facebook