Κεντρικές Εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης Μικράς Ασίας της ΟΠΣΕ στην Αθήνα

Filed in Δελτία Τύπου, Τα Νέα της ΟΠΣΕ by on 29 Αυγούστου 2018 0 Comments

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, όπως κάθε χρόνο, οργανώνουν και φέτος τις  κεντρικές εκδηλώσεις εθνικής  μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στην Αθήνα.
Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στις 11:00 πμ στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δημ.Σούτσου 46 Αθήνα) θα διεξαχθεί η ημερίδα , που φέτος θα έχει θέμα:  Οι Μικρασιάτες στην Προσφυγιά και στην Αποκατάσταση

Ομιλητές θα είναι οι  Δρ. Νίκος Ανδριώτης ιστορικός, Δρ. Μενέλαος Χαραλαμπίδης ιστορικός και Μιχάλης Βαρλάς ιστορικός.

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11 πμ θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αθήνας και ομιλία  από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Ακολουθεί δέηση στο μνημείο του Εθνο-ιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης  με σύντομη ομιλία και κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της ΟΠΣΕ. Στη συνέχεια θα σχηματισθεί πορεία, παρουσία τιμητικού αγήματος και φιλαρμονικής, η οποία θα φτάσει στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη , στην πλατεία Συντάγματος και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των Μικρασιατικών Σωματείων.

Τα Σωματεία που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι στην κεντρική εκδήλωση μνήμης 16 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα, θα πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στη Γραμματεία της ΟΠΣΕ μέχρι την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου. Όσοι επιθυμούν να παραγγείλουν στην ΟΠΣΕ στεφάνι θα πρέπει να καταβάλουν 25 ευρώ στον λογαριασμό της Ομοσπονδίας (Τράπεζα Πειραιώς αρ. λογ. 6390-010098-895 και ΙΒΑΝ GR92 0171 3900 0063 9001 0098 895) αναφέροντας από ποιο σύλλογο έγινε η κατάθεση.  Πληροφορίες Κώστας Αναγνωστάκης (Ταμίας ΟΠΣΕ) τηλ 6932380871

Να σημειωθεί ότι η ΟΠΣΕ έχει προγραμματίσει για φέτος και μια σειρά σπουδαίων εκδηλώσεων, με την ευκαιρία πάντα της Ημέρας Εθνικής Μνήμης και με γενικό τίτλο Άρωμα Ανατολής στη Θεσσαλονίκη. Τα σωματεία της δύναμης της ΟΠΣΕ έχουν ήδη ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις και εντός των ημερών θα κυκλοφορήσει το αναλυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία, δρώμενα σε κεντρικούς πεζοδρόμους και φιλανθρωπικό δείπνο.

Από το γραφείο τύπου

Της ΟΠΣΕ

Comments

comments

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Facebook