Με εξαιρετική επιτυχία η κοπή Βασιλόπιτας της ΟΠΣΕ στην Αθήνα

Filed in Τα Νέα της ΟΠΣΕ by on 4 Φεβρουαρίου 2019 0 Comments
Στην αίθουσα του Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης της Εστίας Νέας Σμύρνης, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Κυριακή το απόγευμα η τελετή κοπής Βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.
 
Παρουσία προέδρων και εκπροσώπων δεκάδων σωματείων ο πρόεδρος της ΟΠΣΕ Αντώνης Οραήγλου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις επιδιώξεις της Ομοσπονδίας τονίζοντας πως τα θέματα των Μουσείων προχωρούν, σε αυτό της Θεσσαλονίκης είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση μελέτης. Στην Αθήνα είμαστε μερικώς ικανοποιημένοι καθώς έχει ανακοινωθεί μεν η δημιουργία μουσείου και βρισκόμαστε σε διαδικασία πίεσης προς τους φορείς. Η ΟΠΣΕ είναι σε επαφή με ομάδα Ευρωβουλευτών για το ζήτημα της Γενοκτονίας και διεκδικεί σε όλους τους τόνους από την πολιτεία την επαναλειτουργία του ταμείου ανταλλάξιμης περιουσίας για την οικονομική ανάσα των Σωματείων μελών μας.
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΟΠΣΕ, Γιάννη Τριανταφυλίδη, Γιάννη Παπαδάτο, Κώστα Αναγνωστάκη, Αποστόλη Δαγδελένη, Γιώργο Σακερλή και Δημήτρη Παντέλα.
Τα Σωματεία που εκπροσωπήθηκαν ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αρτάκης η Παντάνασα (νέο μέλος) με τον πρόεδρο Θανάση Κυράνα, η Ενωση Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου με την πρόεδρο Βασιλική Αγαπίδου, η Ενωση Μικρασιατών Θήβας με τον πρόεδρο Γιώργο Γελέκα, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αναβύσσου με την πρόεδρο Σαββούλα Παλταλίδου, η Πολιτιστική Ενωση Μικρασιατών Νέας Ιωνίας η Καππαδοκία με την πρόεδρο Κούλα Μπρόλιου, το Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης με τον πρόεδρο Θοδωρή Γιαννακάρα, ο Σύλλογος Μαδυτίων ο Ελλήσποντος με τον πρόεδρο Τάκη Αγαιασματζή, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών με τον ΓΓ Αντώνη Λαμπίδη, ο Σύλλογος Αγία Ειρήνη Παλαιάς Φώκαιας με το μέλος Γιάννη Κιουλέκα, ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας με τον πρόεδρο Γιάννη Κική, η Ενωση Σπάρτης Μικράς Ασίας με τον αντιπρόεδρο Κοσμά Χατόγλου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαίδας με το μέλος Δήμητρα Σαββάκη, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας με την πρόεδρο Γιωργία Γιατζόγλου, η Ιωνική Στέγη Ηλιούπολης με την πρόεδρο Αργυρώ Πίκουλα, το Σωματείο Νέα Σινασός Καππαδοκίας με το μέλος Κυριάκο Βλασιάδη, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πέλλας η Μπίγα με το μέλος ΔΣ Μαρία Κουρατζόγλου, η Εστία Νέας Σμύρνης, η Αδελφότητα Προκοπιέων Μακεδονίας Θράκης, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού, η Ενωση Κάτω Παναγιάς Μικράς Ασίας και η Ενωση Μικρασιατών Σάμου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι υπουργοί Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιάννης Μπαλάφας, η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η υποψήφια δήμαρχος Καισαριανής Μπετίνα Γραφίδου, ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης, ο τεως γραμματέας της Ενωσης Σμυρναίων Νίκος Βικέτος.
Το φλουρί (ένα επετειακό μετάλιο της ΟΠΣΕ και ένα βιβλίο) κέρδισε το Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης και ο πρόεδρος του Θοδωρής Γιαννακάρας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των συμμετεχόντων στην αίθουσα του Μουσείου από το μέλος του ΔΣ και έφορο των Μουσείων της Εστίας Νέας Σμύρνης Θέμιδα Παπαδοπούλου και μικρή δεξίωση.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Facebook