Νέα Ερώτηση 28 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την χρηματοδότηση των Σωματείων της ΟΠΣΕ

Filed in Δελτία Τύπου by on 1 Φεβρουαρίου 2021 0 Comments

Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της ΟΠΣΕ και των σωματείων-μελών της στο δίκαιο αίτημα της οικονομικής στήριξης τους τον καιρό της πανδημίας.

 Με πρωτοβουλία του κ. Πάνου Σκουρολιάκου, άλλοι 27 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπέγραψαν ερώτηση που απευθύνεται στο υπουργείο οικονομικών.

Συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει:

“Κύριε Υπουργέ,

πριν λίγες μέρες λάβαμε επιστολή της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος που εκπροσωπεί 219 σωματεία σε όλη την Ελλάδα με την οποία εκπέμπει «σήμα κινδύνου» σχετικά με τη συνέχιση του πολυετούς έργου των μελών της στον τομέα του πολιτισμού και τη διατήρηση των ηθών και εθίμων των προγόνων μας από τις αλησμόνητες πατρίδες. Η ΟΠΣΕ και τα σωματεία που συμμετέχουν σ’αυτή έχουν πάψει να χρηματοδοτούνται από την εκμετάλλευση της ανταλλάξιμης περιουσίας, μέσω του ΤΑΠΑΠ του Υπουργείου Οικονομικών, από το 1998. Από τότε, τα μόνα έσοδά τους είναι κυρίως από τις συνδρομές μελών, τη λειτουργία χορευτικών τμημάτων ή χορωδιών και κάποιες εκδηλώσεις που οργανώνουν. Δυστυχώς όμως, λόγω της πανδημίας οι προαναφερθείσες δραστηριότητες έχουν σταματήσει.

 Και την ίδια στιγμή οι πάγιες υποχρεώσεις τους, όπως τα ενοίκια, οι λογαριασμοί ηλεκτρικο, νερού, τηλεφώνου και άλλα λειτουργικά έξοδα τρέχουν κανονικά με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να έχει καταστεί σχεδόν αδύνατη. Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και ήδη ορισμένα από αυτά τελούν υπό διάλυση.

Τα σωματεία αυτά έχουν εξαιρεθεί από οποιαδήποτε μέριμνα του Υπουργείου Οικονομικών και ζητούν να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά και να έχουν την απαραίτητη δύναμη να συνεχίσουν την άσκηση του πολιτιστικού τους έργου.

Με βάση τα  παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σκοπεύει το Υπουργείο Οικονομικών να στηρίξει και μάλιστα άμεσα τα προσφυγικά σωματεία της χώρας;”

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές;

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος), Αβραμάκης Λευτέρης, Αλεξιάδης Τρύφων, Αμανατίδης Γιάννης, Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος, Βαγενά Άννα, Βαρδάκης Σωκράτης, Βασιλικός Βασίλης, Βέττα Καλλιόπη, Γκιόλας Γιάννης, Ζαχαριάδης Κώστας, Ηγουμενίδης  Νίκος, Θραψανιώτης Μανόλης, Καφαντάρη Χαρά, Μάλαμα Κυριακή, Μάρκου Κώστας, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος,  Μιχαηλίδης Ανδρέας, Μπάρκας Κώστας, Νοτοπούλου Κατερίνα, Παπαδόπουλος Σάκης, Πούλου Γιώτα, Ραγκούσης Γιάννης, Σαρακιώτης Γιάννης, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτου Δημήτρης, Χατζηγιαννάκης  Μίλτος.

Να σημειωθεί ήδη έχουν κατατεθεί ερωτήσεις και αναφορές από βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, τις οποίες δεν έχει ακόμη απαντήσει το υπουργείο οικονομικών.

Η ΟΠΣΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφές με τους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο και ενημερώνει τα μέλη της για κάθε εξέλιξη.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Facebook