Κατάθεση προτάσεων των Σωματείων Μελών της ΟΠΣΕ

Filed in Επιστολές by on 9 Απριλίου 2021 0 Comments

Η ΟΠΣΕ προετοιμάζεται εντατικά για την «Εκατονταετηρίδα μνήμης του Προσφυγικού Ελληνισμού», σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει και υλοποιεί από την αρχή της φετινής χρονιάς.

Έχοντας ήδη συστήσει ειδική επιτροπή, στελεχωμένη και με γνωστούς επιστήμονες, που εργάζεται στην κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας και έχοντας προχωρήσει τις επαφές με την Πολιτεία, η ΟΠΣΕ απευθύνεται σήμερα στη βάση της, τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης της. Ζητάει την κατάθεση των προτάσεων και ιδεών τους, οι οποίες θα ταξινομηθούν, ομαδοποιηθούν, από την ειδική επιτροπή μας και αφού εγκριθούν από το ΔΣ, στη συνέχεια θα κατατεθούν στην πλατφόρμα του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως και αυτές των υπολοίπων δευτεροβάθμιων προσφυγικών οργανώσεων, για την τελική αξιολόγηση και έγκριση.

Χαρακτηριστικά, η κ. Μενδώνη στη σύσκεψη είχε τονίσει: « Τα επόμενα τρία χρόνια, αρχής γενόμενης από το 2022, θα υπάρξει ειδική χρηματοδότηση για τις προτάσεις, οι οποίες θα προκριθούν και θα αποτελέσουν τον κορμό συγκροτημένων δράσεων και εκδηλώσεων σε όλες τις εκφάνσεις του Πολιτισμού.  Ο συντονισμός και η επιλογή των προτάσεων θα γίνει από ειδική επιτροπή που θα συγκροτηθεί από εκπροσώπους των αρμοδίων φορέων. Η συμπλήρωση των εκατό χρόνων, προσφέρει την ιστορική ωριμότητα για να δούμε συνολικά τη συνεισφορά στη δημιουργία της Νέας Ελλάδας  των Ελλήνων της Διασποράς».

Η ΟΠΣΕ γνωστοποιεί στα σωματεία μέλη της την απόφαση που πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της, ύστερα από μελέτη και πρόταση της ειδικής επιτροπής, για τους άξονες περί των οποίων πρέπει να κινηθούν οι εκδηλώσεις που θα προγραμματισθούν.

«Οι δράσεις που αναπτύσσουν η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ), τα μέλη και οι συνεργαζόμενοι φορείς οργανώνονται γύρω από τους παρακάτω άξονες:

  • Το 1922 και η σημασία του
  • Οι Μικρασιατικές / Προσφυγικές κοινότητες μετά 100 χρόνια
  • Μικρασιάτες: φωνή και μαρτυρία: Μηνύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής
  • Μικρασιάτες: Γέφυρες Πολιτισμού
  • Πρόσφυγες και η δημιουργία της νέας Ελλάδας»

Οι προτάσεις θα αποστέλλονται στο email της ΟΠΣΕ opsehellas@gmail.com.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Facebook