Εκδηλώσεις Μνήμης στη Θεσσαλονίκη

Filed in Τα Νέα της ΟΠΣΕ by on 15 Σεπτεμβρίου 2014 0 Comments

14 septemvri thessaloniki

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε θέμα που προκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά την εκδήλωση της ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.

Αφορμή στάθηκε ο διαφορετικός τρόπος που ακολουθείτε στη Θεσσαλονίκη, απ ότι στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη στεφάνια καταθέτουν και οι εκπρόσωποι κομμάτων και μάλιστα πριν από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και των προσφυγικών σωματείων. Στην Αθήνα προηγείται η Ομοσπονδία ενώ στεφάνι καταθέτει μόνο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ένας της βουλής.

Πριν, λοιπόν, αρχίσει η κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Χρυσοστόμου Σμύρνης, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι δεν θα καταθέσουν επειδή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει την ευθύνη οργάνωσης των εκδηλώσεων αυτών, κάλεσε και εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Όταν έγινε η δήλωση, ακούσθηκαν ορισμένα γιουχαϊσματα κατά των βουλευτών των δύο κομμάτων. Πάντως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν στεφάνια, μετά τη λήξη της όλης εκδήλωσης και αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της γενοκτονίας και έγινε η ανάκρουση των εθνικού ύμνου.

Είχε προηγηθεί η επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, πολλών επισήμων ( εκπροσωπήθηκαν αλλά δεν παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος), εκπροσώπων της ΟΠΣΕ και πολλών προσφυγικών σωματείων με τα λάβαρα τους που κρατούσαν μέλη τους ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές, και πλήθους κόσμου. Εντύπωση, πολύ θετική, προκάλεσε η μεστή και με πολύ συναίσθημα ομιλία της αντιπεριφερειάρχου κ. Βούλας Πατουλίδου και μάλιστα χωρίς να κρατά χαρτιά.

14septkizderv1 14 septmvr kizdervent3 14 septkizderv2 14 septemvrthessaloniki 14 septemvrorakizd 14 septemvri thessaloniki 14 septemmikras 14 septem orailoglou kizderveniotes 14 sept kiszedrveniotes xrysostomos thessaloniki 14 septemvri thessaloniki 14 septkizderv2

 

Comments

comments

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Facebook