Η ημερίδα της ΟΠΣΕ για την Ανταλλαγή των Πληθυσμών

Filed in Τα Νέα της ΟΠΣΕ by on 3 Νοεμβρίου 2015 0 Comments

opseim3

Ολοκληρώθηκαν τελικά την Κυριακή 18 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής που οργανώνει κάθε χρόνο η ΟΠΣΕ. Λόγω των βουλευτικών εκλογών και με απόφαση του υπουργείου εσωτερικών, φέτος το καθιερωμένο μνημόσυνο και η κατάθεση στεφάνων έγιναν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου και στις 18 Οκτωβρίου η ημερίδα που έχει καθιερώσει η ΟΠΣΕ, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής.

opseim1

Στο φιλόξενο χώρο του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού της προσφυγομάνας Νέας Ιωνίας διεξήχθη η ημερίδα με τον τίτλο « Η ανταλλαγή των πληθυσμών με τη Συνθήκη της Λωζάννης».

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι εισηγήσεις του Δρ. Αντώνη Κλάψη, καθηγητή Διπλωματικής Ιστορίας  στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και της κ. Ελευθερίας Λίμπυ Τατά –Αρσέλ, Κλινικής Ψυχολόγου και Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.

opseim4

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση του διευθυντή του ΚΕΜΙΠΟ κ. Χριστοδούλου, ο οποίος παρουσίασε την ιστορία της Νέας Ιωνίας και τη δράση των πρώτων κατοίκων της που ήλθαν από τις αλησμόνητες πατρίδες. Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης ανέλαβε η ταμίας της ΟΠΣΕ Μαριάννα Μαστροσταμάτη.

opseim5

Ακολούθησε κέρασμα των παρευρισκομένων και η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά Μικρασιάτικα τραγούδια και την εξαιρετική τραγουδίστρια Βιβή Βουτσελά.

Comments

comments

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Facebook