Ανακοίνωση της ΟΠΣΕ για τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Filed in Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου by on 19 Οκτωβρίου 2016 0 Comments
prosfygika
Σε πολύ θετικά βήματα, στην κατεύθυνση επίτευξης ενός εκ των στόχων που έχει θέσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, βρίσκεται το διοικητικό της συμβούλιο, με τις τελευταίες εξελίξεις για τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, στην Αθήνα.
Η ΟΠΣΕ ζητά στο χώρο αυτό να γίνει ένα μεγάλο μουσείο προσφυγικού Ελληνισμού για να αναδείξει την πλούσια ιστορία του.
Μετά την παραχώρηση των κτιρίων αυτών στην Περιφέρεια Αττικής και μια σειρά επαφών που έχουν ήδη γίνει με αρμοδίους, διαφαίνεται πλέον ότι υπάρχει η βούληση για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου, το οποίο είναι απαίτηση των εκατομμυρίων απογόνων των ανθρώπων εκείνων που υποχρεώθηκαν βίαια να εγκαταλείψουν τις αλησμόνητες πατρίδες της καθ ημας Ανατολής.
Αξίζει χαρακτηριστικά να αναφερθεί ότι στην πρόσφατη εκδήλωση μνήμης που έγινε στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, για τη Γενοκτονία του Ελληνσιμού της Μικράς Ασίας, κεντρικός ομιλητής στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό ήταν ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης.
Ο υφυπουργός στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε « …αποτελεί κορυφαία πολιτική κίνηση η παραχώρηση από την κυβέρνηση των προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Περιφέρεια Αττικής και να σας επισημάνω ότι τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, ένα κομμάτι μνήμης και σύγχρονης ιστορίας του ελληνισμού, δεν θα καταστραφούν.
Δεν θα περάσουν στη λήθη. Δεν θα απαξιωθούν. Αλλά θα αποδοθούν στους πολίτες, με εκείνον τον τρόπο που θα υπηρετεί την κοινωνία,καθώς και τους αγώνες εκείνων που πάλεψαν επί τόπου για τη σωτηρία και τη διατήρησή τους».
Η ΟΠΣΕ, εκπροσωπώντας τα εκατοντάδες ανά την Ελλάδα προσφυγικά σωματεία, συνεχίζει τις προσπάθειες της και ήδη αποστέλλει επιστολές στους αρμοδίους θέτοντας για άλλη μια φορά το αίτημα για το Μουσείο.
Από το Γραφείο Τύπου

Comments

comments

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Facebook