Συνεδρίαση ΔΣ ΟΠΣΕ στη Λαμία και συνάντηση με Μικρασιατικά Σωματεία Κεντρικής Ελλάδας

Filed in Δελτία Τύπου by on 9 Απριλίου 2014 0 Comments

lamia24

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΠΣΕ, την Κυριακή 6 Απριλίου στη Λαμία, συνδυάσθηκε με τη συνάντηση που ακολούθησε με τους εκπροσώπους των προσφυγικών σωματείων της Κεντρικής Ελλάδος και η οποία σημείωσε εξαιρετική επιτυχία.

Το συμβούλιο υλοποιώντας προηγούμενη απόφαση του, με τη συνάντηση αυτή εγκαινίασε την καλλιέργεια των σχέσεων του με τα σωματεία, ώστε να υπάρχει αφενός άμεση ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τους στόχους που τίθενται, αλλά και τη δυνατότητα στα σωματεία να αναφέρουν τα θέματα που τους απασχολούν και θέλουν τη συνδρομή της Ομοσπονδίας για την επίλυση τους.

Οι εκπρόσωποι χαιρέτησαν την πρωτοβουλία της ΟΠΣΕ και ζήτησαν την τακτική επανάληψη παρόμοιων συναντήσεων, πράγμα το οποίο διαβεβαίωσαν τα μέλη του συμβουλίου, ότι θα γίνεται, καθώς αποτελεί έναν από τους στόχους που έθεσε το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο. Οι συναντήσεις αυτές θα γίνονται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και παράλληλα θα υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας της ΟΠΣΕ με τα σωματεία μέλη της.

Η ενημέρωση των σωματείων αφορούσε στις ενέργειες που γίνονται για τα ανταλλάξιμα ακίνητα, τα διατηρητέα κτίρια και στους στόχους που έχουν τεθεί από τη διοίκηση. Οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, σε θέματα οικονομικά, επικοινωνίας και ύπαρξης στενότερων σχέσεων με την Ομοσπονδία.

Τις απαραίτητες προετοιμασίες τόσο για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, όσο και της συνάντησης με τους εκπροσώπους των σωματείων, συντόνισε το μέλος της διοίκησης Χρήστος Μακρής, που έτυχε της αμέριστης συμπαράστασης των τοπικών συλλόγων: του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας Λαμίας, της Ενωσης Μικρασιατών Λαμίας «Ο Αγιος Χρυσόστομος Σμύρνης», της Ενωσης Ποντίων Λαμίας και του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδας. Παρόντα ήταν επίσης τα Σωματεία: Ενωση Μικρασιατών Θήβας, Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Μαγνησίας «Ιωνες», Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι», Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων Λάρισας.

 Η κοινή διαπίστωση ήταν ότι, στους φιλόξενους χώρους του ΤΕΙ Λαμίας, είχαν ρυθμισθεί με τρόπο άψογο, όλες οι λεπτομέρειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαπιστώθηκε ενδιαφέρον πολλών σωματείων είτε να εγγραφούν για πρώτη φορά, είτε να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους με την ΟΠΣΕ.

Ήδη ο κατάλογος των σωματείων μελών της ΟΠΣΕ εμπλουτίσθηκε με τα σωματεία: Σύλλογος Μικρασιατών ΠΕ Κοζάνης, Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων Λάρισας.

Τέλος ανακοινώθηκε επίσημα ότι ήδη έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο η επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας που είναι η Opsehellas.gr και στην οποία θα μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται, πράγμα άλλωστε που γίνεται κυρίως από το Δίκτυο mikrasiatis.gr αλλά και από τις ιστοσελίδες σωματείων μελών μας όπως το prokopi.gr και άλλα.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Facebook