Η ΟΠΣΕ τίμησε μετά θάνατον τους Τάκη Βεζυργιάννη και Σπύρο Ισόπουλο

Filed in Τα Νέα της ΟΠΣΕ by on 20 Σεπτεμβρίου 2017 0 Comments

H Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) τίμησε τη μνήμη δύο δικών της ανθρώπων που υπηρέτησαν την Μικρασιατική Ιδέα με πάθος, σε μια ημέρα που και ο δικός τους αγώνας για τη δημιουργία ενός μεγάλου μουσείου του Ελληνισμού της Ανατολής είναι πλέον ορατός.

Τον Τάκη Βεζυργιάννη, πρώτο πρόεδρο της ΟΠΣΕ  ο οποίος απεβίωσε πριν τρείς μήνες και τον Σπύρο Ισόπουλο, ιστορικό Αντιπρόεδρο της ΟΠΣΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πέρυσι το καλοκαίρι.

Ο Τάκης Βεζυργιάννης ήταν πρόεδρος της Ενωσης Σμυρναίων και πρόεδρος για αρκετά χρόνια της ΟΠΣΕ. Προσέφερε πάρα πολλά στο χώρο μας, όλους τους Μικρασιάτες, τους Σμυρνιούς ιδιαίτερα, άνθρωπος με ήθος και γνώσεις και τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, τόνισε  ο πρόεδρος της ΟΠΣΕ Λουκάς Χριστοδούλου. Η οικογένεια του δεν κατάφερε να παραστεί και την ειδική τιμητική διάκριση μετά θάνατον παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος της ΟΠΣΕ Φώτης Καραλής.

Ο Σπύρος Ισόπουλος, ιστορικός Αντιπρόεδρος της ΟΠΣΕ και ιστορικός πρόεδρος του Σωματείου Νέα Σινασός Καππαδοκίας, αφιέρωσε τη ζωή του στη Μικρασιατική Ιδέα, μέχρι τις τελευταίες δύσκολες ώρες της ζωής του. Για τον άνθρωπο , τον πατριάρχη των μικρασιατικών σωματείων Σπύρο Ισόπουλο, μίλησε η Βασιλική Παπαδοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Νέα Σινασός και ΓΓ της Πανελλήνιας Ενωσης Καππαδοκικών Σωματείων (ΠΕΚΣ).

Την μετά θάνατον ειδική τιμητική διάκριση της ΟΠΣΕ στο Σπύρο Ισόπουλο για τη συνολική προσφορά του στον αγώνα διατήρησης της μνήμης των Αξέχαστων Πατρίδων της  Καθ΄Ημάς Ανατολής, παρέλαβαν συγκινημένοι η σύζυγός του Μαρίκα και γιος του Βασίλης Ισόπουλος.

Comments

comments

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Facebook