Συνάντηση Αντιπροέδρου ΑΝΕΛ Σγουρίδη με την ΟΠΣΕ

Filed in Τα Νέα της ΟΠΣΕ by on 23 Νοεμβρίου 2017 0 Comments

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης και ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του Κινήματος, Γιώργος Λαζαρίδης συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε) στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Λουκάς Χριστοδούλου, ο Αντιπρόεδρος Φώτης Καραλής, ο Ταμίας Κων. Αναγνωστάκης, η Ειδική Γραμματέας Μαριάννα Μαστροσταμάτη και το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Τριανταφυλλίδης οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τα θέματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Τούρκους, την ίδρυση Μουσείου στα Προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας και την διεκδίκηση ποσών από το Ταμείο Ανταλλάξιμης Περιουσίας Αστών Προσφύγων (Τ.Α.Π.Α.Π.).


Κατά την συνάντηση, τα μέλη του προεδρείου της Ο.Π.Σ.Ε. ζήτησαν την συνδρομή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ώστε να παραχωρηθεί από την Περιφέρεια, μέρος των προσφυγικών κατοικιών για την στέγαση του «Εθνικού Μουσείου του Ελληνισμού της Ανατολής», στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης της περιοχής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και ει δυνατόν να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το 2022 που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή..
Ο Παναγιώτης Σγουρίδης εξέφρασε την ιδιαίτερη ευαισθησία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα εθνικά ζητήματα και πρόσθεσε ότι το Κίνημα θα στηρίξει το αίτημα των προσφυγικών σωματείων για την δημιουργία και στέγαση του ενιαίου μουσείου ιστορικής μνήμης για τον Ελληνισμό της Ανατολής.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Σγουρίδης, «Η μνήμη πρέπει να παραμένει ζωντανή και να τιμάται με την δημιουργία μουσείου με στόχο την διάσωση της ανεξάντλητης πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνισμού της Ανατολής. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε συμπαραστάτες».

Comments

comments

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Facebook