Ανακοινώσεις – Εγκύκλιοι

 • Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση  και Αρχαιρεσίες της ΟΠΣΕ τη Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 14:00 μμ στην αίθουσα Μνήμης της Αδελφότητας Προκοπιέων Μακεδονίας Θράκης  (Θεόφραστου Σακελλαρίδη 25, Θεσσαλονίκη)

  Η ΟΠΣΕ καλεί τα Σωματεία να συμμετάσχουν στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατών “Καλώς Ανταμωθήκαμε”  υπό την αιγίδα της που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου στην Καλαμάτα από τον Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας.

  Η ΟΠΣΕ καλεί τα Σωματεία να συμμετάσχουν στην 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατών “Καλώς Ανταμωθήκαμε”  υπό την αιγίδα της που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου στην Κατερίνη από τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας.

  Η ΟΠΣΕ καλεί τα Σωματεία να συμμετάσχουν στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατών “Καλώς Ανταμωθήκαμε”  υπό την αιγίδα της που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία το Σάββατο 1 Ιουλίου και διοργανώνει το σωματείο μας Ενωση Μικρασιατών Λαμίας.

 • Η ΟΠΣΕ καλεί τους Συλλόγους να καταγράψουν στις τοπικές κοινωνίες τους εν ζωή, εναπομείναντες Μικρασιάτες Πρόσφυγες, που γεννήθηκαν πριν το 1922, ή και ακόμα τους γηραιότερους από τα μέλη τους, να τους φωτογραφίσουν, αν είναι δυνατόν να τους πάρουν κάποιου είδους συνέντευξη για τις επόμενες γενιές και να ενημερώσουν την Ομοσπονδία για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Τιμητικής Διάκρισης της Πρώτης Γενιάς Προσφύγων. Τιμούμε την Πρώτη γενιά προσφύγων γιατί σε αυτούς οφείλουμε την ύπαρξη μας!

 • Ενημέρωση των Σωματείων που διαθέτουν ακίνητη περιουσία για τον ΕΝΦΙΑ.

  Η Αδελφότητα Προκοπιέων Μακεδονίας-Θράκης « Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της www.prokopi.gr  αναλυτική παρουσίαση του θέματος του ΕΝΦΙΑ.

  Δίνονται απαντήσεις σε ότι αφορά το φόρο αυτό. Το θέμα αφορά όλα τα σωματεία που έχουν ακίνητη περιουσία και μπορούν να ενημερωθούν από την εργασία του δραστήριου σωματείου-μέλους μας, που έγινε από τον πρόεδρο του κ. Γεώργιο Πετρίδη, τον οποίο ευχαριστεί η ΟΠΣΕ για την όλη προσπάθεια.

 • Η ΟΠΣΕ καλεί τα Σωματεία να λάβουν μέρος στην Απογραφή των Συλλόγων μέσα από τη ειδική σελίδα μας , δηλώνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας των μελών του ΔΣ και του Συλλόγου σας.

 • Η ΟΠΣΕ καλεί τα Σωματεία της Αττικής  να στηρίζουν την ετήσια Κεντρική Εκδήλωση Μνήμης, την πρώτη Κυριακή μετά του Σταυρού στη Μητρόπολη Αθηνών και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και να φροντίζουν οι δικές τους κατά τόπους εκδηλώσεις μνήμης να γίνονται μια εβδομάδα πριν ή μετά του Κεντρικού Μνημοσύνου της ΟΠΣΕ.

  Η ΟΠΣΕ καλεί άπαντα τα σωματεία μέλη της στις κατά τόπους εκδηλώσεις μνήμης για την 14η Σεπτεμβρίου σε έδρες Κοινοτήτων, Δήμων,  Περιφερειών να εκπροσωπούν την Ομοσπονδία σε συνενόηση μαζί της και να συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές για τη διενέργεια των εκδηλώσεων.

  Σύμφωνα με το νόμο 2645/1998 ο χαρακτήρας, το περιεχόμενο, ο φορέας και ο τρόπος οργάνωσης των εκδηλώσεων καθορίζεται ύστερα από γνώμη της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ).

Facebook