Δεν έχει διακοπεί η δυνατότητα εγγραφής Συλλόγων στο Μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού

\"\"

Δεν έχει διακοπεί η δυνατότητα εγγραφής Πολιτιστικών Συλλόγων στο αντίστοιχο Μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του υπουργείου στο ερώτημα που έθεσε η ΟΠΣΕ, ύστερα από σχετικές παρατηρήσεις εκπροσώπων Σωματείων Μελών του ότι δεν λειτουργεί η πλατφόρμα.

Η ΟΠΣΕ, μόλις ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, επικοινώνησε με το υπουργείο και εντός λίγων ημερών, υπήρξε απάντηση.

Η διευθύντρια της αρμόδιας υπηρεσίας διευκρίνισε ότι η πλατφόρμα για την εγγραφή στο μητρώο Πολιτιστικών φορέων δεν έχει σταματήσει. Απλώς, όπως είχε έγκαιρα ανακοινωθεί, δεν μπορούν οι εγγραφόμενοι να προτείνουν οργάνωση εκδηλώσεων και χρηματοδότηση της για το 2021, καθώς η σχετική προθεσμία έχει λήξει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ένα σωματείο να εγγραφεί οποτεδήποτε, εφόσον τηρεί τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, και να διεκδικήσει κάλυψη εκδήλωσης τα επόμενα χρόνια.

Για μια ακόμη φορά, μάλιστα,  αναφέρθηκε η διεύθυνση «Drasis.Culture.gr” στην οποία πρώτη εμφανίζεται η «ταυτότητα φορέα». Πληκτρολογούμε εκεί και αναφέρονται αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την εγγραφή του πολιτιστικού συλλόγου στο μητρώο του υπουργείου.

Τέλος οι αρμόδιοι του υπουργείου ανέφεραν ότι οι ενδιαφερόμενοι για την εγγραφή, εφόσον αντιμετωπίζουν κάποιο άλλο πρόβλημα, μπορούν να απευθύνονται με email στο dpde@culture.gr για την επίλυση του.

Αφήστε μια απάντηση