Δημιουργία Επιτροπής ΟΠΣΕ για εκδηλώσεις 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

\"\"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΣΕ άρχισε την προετοιμασία για σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν το 2022, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή και το δράμα των προσφύγων που ακολούθησε.

Συγκροτήθηκε ήδη μία πρώτη συμβουλευτική επιτροπή, έργο της οποίας θα είναι η εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, εκδηλώσεων μνήμης για την μικρασιατική καταστροφή και την μετεγκατάσταση των Ελλήνων Μικρασιατών – Προσφύγων στον ελλαδικό χώρο μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών. Εκδηλώσεις που προτίθεται η Ομοσπονδία να οργανώσει σε διάφορες πόλεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τον ξεριζωμό των προγόνων μας.

Στην επιτροπή θα μετέχει ως επικεφαλής – συντονιστής ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας,  Κωνσταντίνος Κατερινόπουλος, ενώ λαμπρύνουν με την συμμετοχή τους οι γνωστοί ιστορικοί κύριοι Βλάσης Αγτζίδης και Μιχάλης Βαρλάς και από την πλευρά της διοίκησης της ΟΠΣΕ, θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος Γιάννης Τριανταφυλλίδης, ο ταμίας Κώστας Αναγνωστάκης και τα μέλη Μαριάννα Μαστροσταμάτη και Απόστολος Δαγδελένης.

Μετά τη λήψη των τελικών αποφάσεων για τις εκδηλώσεις, από το ΔΣ της ΟΠΣΕ, αφού εξεταστούν όλες οι παράμετροι για τη δυνατότητα πραγματοποίησης τους, πιθανότατα θα προκύψουν ανάγκες σύστασης ειδικών επιτροπών όπως επιστημονικών ή  οργανωτικών.

Αφήστε μια απάντηση