Εξέλιξη στο θέμα των ανταλλαξίμων ακινήτων

\"\"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΟΠΣΕ ενημερώνει σωματεία και μέλη σωματείων της δύναμης της, ότι εξασφάλισε τη διαβεβαίωση πως οδεύει προς επίλυση ένα σοβαρό θέμα που τους απασχολεί, σχετικά με την κτηματογράφηση διαμερισμάτων τους.

Συγκεκριμένα, το 1999, με την έναρξη της διαδικασίας κτηματογράφησης, το Δημόσιο -μετά από δεκαετίες αδράνειας πρόβαλε  δικαίωμα κυριότητας επί των εκτάσεων αυτών, οι οποίες όμως στο μεταξύ είχαν ήδη τεμαχιστεί και πωληθεί με συμβολαιογραφικές πράξεις και φυσικά επί αυτών ανεγέρθηκαν πολυκατοικίες, ενώ οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων έχουν καταχωρήσει τις ιδιοκτησίες τους στο Κτηματολόγιο. Όταν διαπιστώθηκε η «διπλοεγγραφή» το 2001, το Δημόσιο υπέβαλε ενστάσεις στο Κτηματολόγιο, οι οποίες απορρίφθηκαν, ενώ επανήλθε τον Δεκέμβριο του 2018, στην εκπνοή της προθεσμίας. Παρά το γεγονός ότι σε όλες τις ενστάσεις που έκανε το Δημόσιο, δικαιώθηκαν οι ιδιώτες, εντούτοις έως και σήμερα το Δημόσιο εμμένει να αμφισβητεί την ιδιοκτησία τους.

Το όλο θέμα έχει φτάσει στη βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη κ. Στράτος Σιμόπουλος, οποίος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ΟΠΣΕ, επισήμανε, εγγράφως,

 «Έχω την διαβεβαίωση του υπουργείου ότι επίκειται κατάθεση νομοσχεδίου που θα λύσει το πρόβλημα με ασφαλή και οριστικό τρόπο».

Να σημειωθεί ότι η ΟΠΣΕ είχε κάνει, προ ετών, παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υπέρ ιδιοκτήτη ακινήτου στην Καλαμαριά, με αποτέλεσμα αυτός να δικαιωθεί και να μην εκτελεστεί η έξωση, που η κτηματική εταιρεία του δημοσίου, επεδίωκε.

Η διοίκηση της ΟΠΣΕ παρακολουθεί από κοντά και το θέμα αυτό, που απασχολεί πολλούς πολίτες. Για ότι νεότερο, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση με την έκδοση νέου δελτίου τύπου.

Αφήστε μια απάντηση