Ζεστό αντάμωμα των Συλλόγων της ΟΠΣΕ στη Θήβα

\"\"

Μία εξαιρετική εκδήλωση έγινε την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 από την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ) στο κέντρο Τζάκι στην Θήβα. Η συνάντηση των συλλόγων της Στερεάς Ελλάδας και της Νοτίου Ελλάδος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η Θήβα η πόλη του Κάδμου, του Ηρακλή, του Πίνδαρου, του Διονύσου και της Αντιγόνης, των μύθων των ηρώων και του Θηβαϊκού Κύκλου, φιλοξένησε μέσω της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας συλλόγους της ΟΠΣΕ σε ένα ζεστό αντάμωμα.

Παράλληλα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Ρεμπέτικο: Ρίζες, Τόποι, Όργανα, μία συνεργασία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου και της Ενωσης Κάτω Παναγιάς Μικράς Ασίας με την συμμετοχή 11 εξαιρετικών μουσικών, την Ελένη Λαζάρου, την Βιβή Βουτσελά, τον Δημήτρη Μαραγκό, τον Κώστα Μουστάκα και την επιστημονική υποστήριξη του εθνομουσικολόγου Χάρρη Σαρρή.

Από την ΟΠΣΕ τιμήθηκε ο μικρασιατικής καταγωγής περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός για την συμβολή του στις επετειακές εκδηλώσεις που έγιναν στην περιφέρεια του για την εκατονταετηρίδα Εθνικής Μνήμης από το 1922. Αναμνηστικό του σήματος της ΟΠΣΕ δόθηκε στον Δήμαρχο Θηβαίων Γιώργο Αναστασίου.

Ήταν μία ξεχωριστή εκδήλωση που ευχαριστήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες. Η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου Ειρήνη Χαρδαλή ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και τόνισε τη σημασία των συνεργασιών των Μικρασιατικών Σωματείων της ΟΠΣΕ, όπως αυτή των τριών συλλόγων που παρουσίασαν τη δράση από το μικρασιάτικο στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του χορευτικού τμήματος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας με χοροδιδάσκαλο τον Νίκο Βουνάτσο που εντυπωσίασε τόσο στα ρεμπέτικα όσο και στα υπόλοιπα τραγούδια που χόρεψαν παρασύροντας όλους τους παρευρισκόμενους να γίνουν μία μεγάλη παρέα.

Ευχαριστούμε τους συλλόγους της δύναμης μας που μετά από δύο αναβολές κατάφεραν και συμμετείχαν στη συνάντηση: Ενωση Μικρασιατών Θήβας, Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, Ενωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, Σύλλογος Αλατσατιανών Αθήνας, Ενωση Δαρδανελιωτών Αγιοι Θεόδωροι, Σύλλογος Περγαμηνών ο Ατταλος, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Μελιού Μεγάρων Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Νέας Περάμου Αττικής, Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού ο Αγιος Γεώργιος, Πολιτιστική Ενωση Μικρασιατών Νέας Ιωνίας η Καππαδοκία, Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω Νέες Κυδωνίες, Σύλλογος Μακρηνών Λιβισιανών, Σύλλογος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Ηλιούπολης, Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας Φωκίδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αρτάκης η Παντάνασσα, Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης Παναγία Φανερωμένη και Σύλλογος Αρτακηνών Κυζικηνών.

Παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, περιφερειακοί και δημοτικοί σύβουλοι και η πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη και της Λέσχης Φίλων ΑΕΚ Κυριάκος Χήνας.

Σημειώνουμε ότι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αποδέχθηκε την πρόταση της ΟΠΣΕ για τη φιλοξενία του ετήσιου πανελλήνιου ανταμώματος των Μικρασιατικών Συλλόγων στην Αρτάκη της Εύβοιας και ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης για την παρέμβση στον Προσφυγικό Συνοικισμό της Θήβας.

\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"

Αφήστε μια απάντηση