Η βασιλόπιτα της ΟΠΣΕ στη Θεσσαλονίκη

\"\"

Τηρήσαμε φέτος το έθιμο. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, η κοπή βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος για τους Συλλόγους Βορείου Ελλάδος της δύναμης της.

Η όμορφη εκδήλωση έγινε στην πανέμορφα στολισμένη αίθουσα του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου-Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή» το διοικητικό συμβούλιο του οποίου ανέλαβε τη φετινή  εκδήλωση και ανταπεξήλθε με απόλυτη επιτυχία.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτές κομμάτων, αντιδήμαρχοι, πολιτευτές και δεκάδες εκπρόσωποι των σωματείων της ΟΠΣΕ στη βόρεια Ελλάδα. Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων εκπροσώπησε η πρόεδρος της κ. Χριστίνα Σαχινίδου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων η αντιπρόεδρος της κ. Δήμητρα Μακρίδου. Την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκών εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Κώστας Αβανίδης.

Η πρόεδρος της «Αγίας Φωτεινής» κ. Ανθή Δήμου άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους  και κάνοντας μια αναφορά στο έθιμο της κοπής βασιλόπιτας.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός και οι ευχές για Καλή Χρονιά του προέδρου της ΟΠΣΕ Αντώνη Οραήλογλου, ο οποίος έκοψε τη βασιλόπιτα με το μέλος του ΔΣ της ΟΠΣΕ Ηλία Αθαναηλίδη και την έφορο Κεντρικής Μακεδονίας της ομοσπονδίας Μαρία Δραγάτση. Το «φλουρί» έπεσε στον εκπρόσωπο της Ένωσης Συλλαίων Κώστα Αγιαννίδη.

Χαιρετισμό και ευχές για τη νέα χρονιά απηύθυναν οι παρευρισκόμενοι επίσημοι ενώ το πολύ ζεστό χειροκρότημα όλων κέρδισε η παιδική χορωδία του τοπικού συλλόγου που έψαλε τα κάλαντα και ερμήνευσε Μικρασιάτικα τραγούδια υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου κ. Φωστηρόπουλου.

Η βασιλόπιτα της ΟΠΣΕ για τους συλλόγους της δύναμης της στη νότια Ελλάδα θα κοπεί στις 12 Φεβρουαρίου στη Θήβα.

\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"

Αφήστε μια απάντηση