Η ΟΠΣΕ χαιρετίζει την πρωτοβουλία Καλαφάτη να ιδρυθεί στη Θεσσαλονίκη Κέντρο Προσφυγικού Ελληνισμού

\"opselogo1\"

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον βουλευτή  κ. Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος είναι και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, σχετικά με την πρωτοβουλία του να ιδρυθεί στη Θεσσαλονίκη Κέντρο Προσφυγικού Ελληνισμού.

«Να τιμήσουμε, ως Δήμος, τους πρόσφυγες του 1922 από τις αλησμόνητες πατρίδες, στους οποίους οφείλεται ένα μεγάλο κομμάτι της προκοπής της Θεσσαλονίκης, είπε ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και συμπλήρωσε ότι  «Σε αυτούς τους ξεριζωμένους ανθρώπους, που δεν το ΄βαλαν κάτω, αλλά, αντίθετα, ήρθαν εδώ κυνηγημένοι, ρίζωσαν και πρόκοψαν, προσφέροντας στη Θεσσαλονίκη, οφείλουμε την ανάπτυξη της πόλης, σε όλους τους τομείς: Πολιτιστικό, Οικονομικό, Κοινωνικό. Ένα τέτοιο Κέντρο είναι το λιγότερο που μπορούμε να τους προσφέρουμε».

Όσον αφορά τις δραστηριότητες του Κέντρου, πρότεινε πως θα είναι η τεκμηρίωση της ιστορικής αλήθειας, η ιστορική έρευνα, η διδαχή της στις νέες γενιές Ελλήνων, η προσφορά του Ελληνισμού στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και αυτά θα μπορούσαν να πλαισιώνονται με την ανάλογη μουσειακή δραστηριότητα.

Γραφείο Τύπου ΟΠΣΕ

Αφήστε μια απάντηση