Κεντρικές Εκδηλώσεις Μνήμης ΟΠΣΕ της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

\"\"

 Κεντρικές Εκδηλώσεις  Μνήμης της ΟΠΣΕ

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος ανακοινώνει ότι και φέτος θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές  εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, το διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αθήνα.

Διευκρινίζεται ότι η καθυστέρηση στην έκδοση ανακοίνωσης της ΟΠΣΕ για την ενημέρωση των εκπροσώπων των σωματείων μελών μας οφείλεται στην αποστολή μόλις σήμερα της σχετικής εγκυκλίου από την Περιφέρεια Αττικής, στην οποία έφτασε πολύ καθυστερημένα η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, λόγω των γνωστών θεμάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Η ΟΠΣΕ ζήτησε φέτος από την Περιφέρεια Αττικής να εγκρίνει μια μεγαλύτερη εκδήλωση στις 18 Σεπτεμβρίου, λόγω της παραμονής του 2022 και των 100 χρόνων της Μικρασιατικής καταστροφής. Το αίτημα εγκρίθηκε και έτσι το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί Μουσικοχορευτική παράσταση της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος «99 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» στον πολυχώρο «Αντώνης Καλογιάννης» του Δήμου Καισαριανής. Ομιλητής θα είναι ο γνωστός ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης ενώ στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα η Βιβή Βουτσελά με τη συμμετοχή γνωστών μουσικών και των χορευτικών τμημάτων του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, του Συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας και του Μικρασιατικού Συλλόγου Αναβύσσου.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Σημαιοστολισμός τμήματος πόλης (Πλατεία Μητροπόλεως – οδό Μητροπόλεως- Πλατεία Συντάγματος- Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη) από την 9η πρωινή ώρα μέχρι και τις 13:00.

 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’. Ομιλία από Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.

11:30 Δέηση στο Μνημείο του Εθνο-ιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος κ. Αντώνη Οραήλογλου.

12:00 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο της Περιφέρειας Αττικής, με βάση την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών «Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις».

\"\"

\"\"

Αφήστε μια απάντηση