ΟΠΣΕ: Οχι στην καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας

\"\"

Η  Φιλόξενη Μακεδονική γη, όπως όλες οι περιφέρειες της μητέρας πατρίδας, υποδέχθηκε τους αείμνηστους προγόνους μας μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

 

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, που εκπροσωπεί πάνω από 190 σωματεία σε όλη τη χώρα, δεν μπορεί σήμερα να παραμείνει απαθής στην επιχειρούμενη πλαστογράφηση της ιστορίας και την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας από το Σλαβικό και Αλβανικό πληθυσμό της γειτονικής χώρας.

 

Για το λόγο αυτό, ενώνει τη φωνή της με τα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας και βροντοφωνάζει ένα ηχηρό ΟΧΙ στην αλλοίωση της Ιστορίας. Θεωρούμε αυτονόητη ανάγκη την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας, πλην όμως καταδικάζουμε κάθε μορφής αλυτρωτισμούς, την παραχάραξη της ιστορίας και την αναζήτηση συγκρότησης εθνικής ταυτότητας σε βάρος κάθε έννοιας λογικής ή εξυπηρέτησης άλλων σκοπιμοτήτων.

 

Μακριά από κομματικές ταμπέλες, προσηλωμένοι στις αρχές και στις αξίες μας,  ζητάμε από τον κ. Νίμιτς να δείξει σεβασμό στα Ιερά και στα όσια της Φυλής, να ξεχάσει ψευδεπίγραφες λύσεις που φέρουν τον όρο «Μακεδονία» και διεκδικούμε από το σύνολο των εκπροσώπων μας στη Βουλή να παραμείνουν σταθεροί στη γραμμή του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών που διακήρυξε το 1992 την επίσημη και αταλάντευτη εθνική θέση για τη Μακεδονία μας. 

 

Για το Διοικ. Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
Λουκάς Χριστοδούλου              Δημήτρης Παντέλας

Αφήστε μια απάντηση