Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της ΟΠΣΕ

\"\"

Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες

 

Αγαπητοί Πατριώτες/σσες

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΣΕ στη συνεδρίαση της 4ης Οκτωβρίου 2020, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Μικρασιατών Λάρισας, αποφάσισε την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία έχει ήδη ματαιωθεί δύο φορές, λόγω της γνωστής πανδημίας και των σχετικών μέτρων που ισχύουν.

Όπως είναι γνωστό, τη στιγμή αυτή ισχύει η συνάθροιση  των 50 ατόμων σε έναν χώρο. Το θέμα αυτό μπορεί να ξεπερασθεί με την εξασφάλιση και δεύτερης αίθουσας, στο ίδιο κτίριο και στην οποία θα μεταδίδονται απευθείας οι εργασίες της Γεν. Συνέλευσης, μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

Η διοίκηση της ΟΠΣΕ, χάρη στην αμέριστη βοήθεια του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, εξασφάλισε το «Καραπάντσιο Πολιτιστικό Κέντρο» του ίδιου δήμου. Στο χωρητικότητας 300 ατόμων αμφιθέατρο του παραπάνω κέντρου, θα εισέλθουν 50 εκπρόσωποι σωματείων της δύναμης μας και οι υπόλοιποι θα παρακολουθήσουν τις εργασίες σε διπλανό  χώρο παρακολουθώντας «ζωντανά», από την οθόνη της τηλεόρασης και δικαίωμα, φυσικά, εισόδου στον κυρίως χώρο τηρώντας το όριο των 50 ατόμων.

Εξ υπακούγεται ότι θα τηρηθούν και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που προβλέπονται, δηλαδή υποχρεωτική μάσκα, απολυμαντικά και κατανομή στο χώρο ανά δύο καθίσματα.

Η Γεν. Συνέλευση θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 14.00. Λόγω ματαίωσης των δύο προηγούμενων ημερομηνιών  και για να υπάρξει πλήρης εφαρμογή των άρθρων του καταστατικού μας, η νέα ημερομηνία ορίζεται σε διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών.

Σύμφωνα πάντα με το καταστατικό μας, η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και ορισμός εκπροσώπων των σωματείων (τακτικού και αναπληρωματικού) μπορεί να γίνει έως το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2020. Σωματεία που έχουν ήδη ορίσει εκπροσώπους και δεν έχουν την οποιαδήποτε μεταβολή, θα πρέπει απλώς να στείλουν e-mail ΜΟΝΟ στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση της ΟΠΣΕ opsehellas@gmail.com, με επικαιροποίηση της προηγούμενης απόφασης του Διοικητικού τους Συμβουλίου. Το ίδιο ισχύει και για σωματεία που δεν είχαν ορίσει εκπροσώπους ή υποψηφίους. (Μήνυμα ΜΟΝΟ στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση της ΟΠΣΕ).

Στο σημείο αυτό, το ΔΣ της ΟΠΣΕ απευθύνει έκκληση στα σωματεία, να στείλουν τα σχετικά έγγραφα (Oρισμός Αντιπροσώπων και πρακτικό ΔΣ Υπόδειγμα 1, Αιτήσεις Υποψηφίων Υπ. 2 και 3),  το δυνατόν ταχύτερα, για να μπορεί να γίνει ο σχετικός προγραμματισμός έγκαιρα, λόγω των γνωστών υγειονομικών μέτρων. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ισχύει η προβλεπόμενη από το καταστατικό προθεσμία.

 

Σύμφωνα με τα άρθρα 11-19 του καταστατικού της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ)

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ

 

Σε Τακτική Γενική Συνέλευση τη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 14:00 μμ στην αίθουσα του Καραπάντσιου Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Απελοκήπων- Μενεμένης  (Μεγάλου Αλεξάνδρου 24, Θεσσαλονίκη) με τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

  1. Εκλογή ΠΡΟΕΔΡΟΥ και ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Γενικής Συνέλευσης και των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής
  2. Υποβολή Εκθέσεως Πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου περιόδου

2017-2019

  1. Υποβολή Οικονομικού Απολογισμού περιόδου 2017-2019
  2. Υποβολή Εκθέσεως Εξελεγκτικής Επιτροπής
  3. Απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την περίοδο 2017-2019
  4. Διεξαγωγή Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη ΝΕΟΥ Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2020-2022

 

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ΑΠΑΡΤΙΑ την προαναφερόμενη ημερομηνία, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, καθώς επίσης και με τα ίδια θέματα Ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με το άρθρο 17 του καταστατικού

01 ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΠΣΕ

02 ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΣ

03 ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΕ

Αφήστε μια απάντηση