Χορέψαμε για τη Θεσσαλονίκη

\"\"

Η ΟΠΣΕ, με την αμέριστη για μια ακόμη φορά, βοήθεια της επιτροπής Μακεδονίας, τίμησε την προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη, που γιορτάζει τον Οκτώβριο, τόσο την απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό, όσο και τον προστάτη Άγιο της, τον Μυροβλύτη Δημήτριο.

Τα χορευτικά δέκα σωματείων της δύναμης της ΟΠΣΕ και συγκεκριμένοι σύλλογοι:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΟΥΣΑΚ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΡΥΣΙΟΥ <<Η ΑΡΕΤΣΟΥ>>

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΡΙΩΤΩΝ «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΑΡΕΤΣΟΥΣ & ΔΕΡΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΩΤΩΝ Ο ΟΣΙΟΣ ΒΑΡΑΔΑΤΟΣ ΕΚ ΠΡΟΥΣΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Ν. ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΠΕΤΡΟΣ & ΠΑΥΛΟΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΚΡΉΝΗΣ Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ <<ΟΙ ΚΙΖΔΕΡΒΕΝΙΩΤΕΣ>>

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ

προσέφεραν ένα υπέροχο θέαμα σε Έλληνες και τουρίστες που ήταν στην παραλία της πόλης, μπροστά από το ιστορικό αντιτορπιλικό του πολεμικού μας ναυτικού «Βέλος».

Χοροί από Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Καππαδοκία, Πόντο, Φρυγία, Προποντίδα με μουσική και τραγούδια από τους ειδικούς στην παραδοσιακή μας μουσική, Βασίλη Κασούρα Ούτι, Γρηγορία Μαύρου, τραγούδι, Τάσο Μπαμπατζάνη κρουστά και Δημήτρη Θεοδωράκη βιολί.

\"\"

Η όλη εκδήλωση, που προσφέρθηκε δωρεάν, τελούσε  υπό  την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και του αρμοδίου υφυπουργού στον τομέα της Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου. Την εγκατάσταση και τη γενικότερη επιμέλεια του ήχου είχε ο κ. Δημήτρης Πολυχωρινός με την ομάδα του.

\"\"

Την εκδήλωση άνοιξε το μέλος της ΔΣ της ΟΠΣΕ κ. Μαρία Δραγάτση και μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό και αναφορά στα μηνύματα που εκπέμπει ο χορός των απογόνων των προσφύγων, μπροστά στο «Βέλος» το μήνα που γιορτάζει διπλά η Θεσσαλονίκη, την παρουσίαση ανέλαβε η Ευαγγελία Τζαρτζάνη.

Νωρίτερα όλοι οι χορευτές και τα μέλη των συλλόγων ξεναγήθηκαν  στο «Βέλος», ο κυβερνήτης του οποίου, αρχιπλοίαρχος κ. Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος  αποδέχθηκε το σχετικό αίτημα της ΟΠΣΕ.

\"\"

Αφήστε μια απάντηση