Ανακοίνωση για τα γραφεία της ΟΠΣΕ

\"\"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΣΕ ενημερώνει τους εκπροσώπους των σωματείων μελών της ότι τα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας μας δεν θα στεγάζονται πλέον στην οδό Πατρώου 8, στην Αθήνα. Ο λόγος είναι ότι η εκμισθώτρια Εστία Νέας Σμύρνης κίνησε νομική διαδικασία μετά την αδυναμία της ΟΠΣΕ να καταβάλλει κάποια μισθώματα για τα γραφεία της.

Συγκεκριμένα, την τελευταία διετία η ΟΠΣΕ δεν είχε την παραμικρή επιχορήγηση από την κυβέρνηση, ενώ και τα σωματεία της δύναμης της, αντιμετωπίζοντας τα ίδια σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λόγω της πανδημίας, αδυνατούσαν να καταβάλλουν τις ετήσιες συνδρομές τους. Παράλληλα, δεν ήταν δυνατή, λόγω πάντα της πανδημίας, η οργάνωση κάποιων εκδηλώσεων που θα επέφεραν ορισμένα έσοδα στο ταμείο της.

Παρ όλα αυτά, το ΔΣ της ΟΠΣΕ, δύο φορές στο διάστημα αυτό, πήρε αποφάσεις να καταβάλλει τρία μίσθια την πρώτη φορά και άλλα δύο τη δεύτερη, εξοφλώντας και όλα τα μέχρι σήμερα  κοινόχρηστα έξοδα της πολυκατοικίας. Παρέμεινε ένα υπόλοιπο 1700 ευρώ και ζητήθηκε από την Εστία Νέας Σμύρνης να παρατείνει τη μίσθωση ως το τέλος Νοεμβρίου 2021, καθώς έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση και θα εκλεγεί νέο ΔΣ, το οποίο πρέπει να αποφασίσει για αποχώρηση από τα γραφεία της οδού Πατρώου. Παράλληλα, βέβαια, θα καλυφθεί το οφειλόμενο ποσό καθώς στη Γεν. Συνέλευση καταβάλλονται οι συνδρομές από τα σωματεία.

Το αίτημα αυτό της ΟΠΣΕ δεν έγινε δεκτό από το Δ.Σ. της Εστίας Ν. Σμύρνης που προχώρησε στην κατάθεση αγωγής εξώσεως λόγω μη καταβολής των οφειλόμενων μισθωμάτων.

Να σημειωθεί ότι πρόεδρος της Εστίας Νέας Σμύρνης είναι ο κ. Ιωάννης Παπαδάτος,ο οποίος παράλληλα είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΣΕ και γνωρίζει πάρα πολύ καλά την οικονομική δυσπραγία της Oμοσπονδίας αλλά και των Συλλόγων.

Παρόλα αυτά γίνονται ενέργειες οι οποίες αμαυρώνουν τον  θεσμό που όλοι υπηρετούμε.

Το ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση