Διευκρινίσεις από την ΟΠΣΕ

\"\"

Η ΟΠΣΕ διευκρινίζει ότι οι επίσημες θέσεις και ενέργειες της επί όλων των θεμάτων, εκφράζονται αποκλειστικά και μόνο από τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου που εκδίδει και οι οποίες στηρίζονται στις αποφάσεις του διοικητικού της συμβουλίου.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων να προβαίνουν στην κατάθεση των προσωπικών τους απόψεων, ιδιαίτερα στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αυτές δεν αφορούν στις κινήσεις της Oμοσπονδίας. Το ίδιο ισχύει και για όσους  κατέχουν  ή κατείχαν την οποιαδήποτε θέση, καθώς δεν παύει να είναι προσωπική τους και μόνο θέση.

Τονίζεται, επίσης, ότι το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΣΕ είναι υποχρεωμένο και σωστά, να λειτουργεί με βάση το καταστατικό της, άρθρα του οποίου προφανώς κάποιοι δεν γνωρίζουν και δυστυχώς δεν ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν.  Χαρακτηριστικά αναφέρεται το άρθρο 3 του καταστατικού περί των σκοπών της ΟΠΣΕ, όπου γίνεται λόγος για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινουπόλεως, του Ευξείνου Πόντου, της Θράκης και της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Η ΟΠΣΕ δέχεται, με πολύ μεγάλη χαρά, τις επισημάνσεις, παρατηρήσεις, προτάσεις, κριτικές εκπροσώπων σωματείων μελών της, που γίνονται με τον ενδεδειγμένο επίσημο τρόπο γραπτώς και προβαίνει σε απαντήσεις, ύστερα από συζήτηση στο διοικητικό της συμβούλιο. Οι απαντήσεις σε οτιδήποτε αναρτάται ως μεμονωμένη προσωπική άποψη οιουδήποτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος που υιοθετεί η ΟΠΣΕ.

Τέλος το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΟΠΣΕ, οποτεδήποτε κριθεί απαραίτητο να υπάρξει γνώμη ειδικού, προβαίνει σε συνεργασίες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση του έτους 2022. Από τις αρχές του 2021 συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή για την απαραίτητη προετοιμασία. Σε αυτήν, εκτός από μέλη του ΔΣ, κλήθηκαν και συμμετέχουν, ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Κατερινόπουλος, οι ιστορικοί Βλάσης Αγτζίδης και Μιχάλης Βαρλάς, αλλά και ο καθηγητής  Εθνομουσικολογίας & Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Λάμπρος Λιάβας. Στην πορεία θα ζητηθεί η συνεργασία και άλλων επιστημόνων για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος.

Αφήστε μια απάντηση