Επείγουσα Ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση της ΟΠΣΕ

\"\"

Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2021

ΑΠ: 419

 

Προς: Απαντα Σωματεία Μέλη μας

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Αγαπητοί πρόεδροι

Σωματείων Μελών της ΟΠΣΕ

Όπως γνωρίζετε έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, στη Θεσσαλονίκη. Η θητεία του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου έχει λήξει ήδη και οι προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις, με θέμα τις αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου ΔΣ, αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους, προέκυψε πάλι ζήτημα. Συγκεκριμένα δεν μπορούν να εισέλθουν στην αίθουσα εκπρόσωποι Σωματείων, παρά μόνο αν έχουν εμβολιαστεί και είναι σε ισχύ το πιστοποιητικό τους και οι νοσήσαντες πάλι με επίδειξη πιστοποιητικού. Η συνέλευση μας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε αίθουσα, αλλά πρέπει να στηθεί κάλπη και σε εξωτερικό χώρο για όσους δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην αίθουσα. Επίσης θα πρέπει να στηθεί οθόνη στον εξωτερικό χώρο για παρακολούθηση των εργασιών της συνέλευσης.

Εκπρόσωποι Σωματείων απευθύνθηκαν στην ΟΠΣΕ και διατύπωσαν την άποψη ότι, εκτός των προαναφερθέντων, είναι επικίνδυνη η συγκέντρωση ατόμων (πολλοί εκ των οποίων σε μεγάλη ηλικία) και μάλιστα την περίοδο αυτή των δεκάδων καθημερινών θανάτων, 8.000 κρουσμάτων και τη γνωστή κατάσταση στα νοσοκομεία με πολύ μεγάλες ελλείψεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΣΕ κρίνει ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν πρέπει να πάρει μόνο του την απόφαση για νέα αναβολή και απευθύνεται στο κυρίαρχο όργανο που είναι τα σωματεία της δύναμης της.

Σας παρακαλούμε, το δυνατόν συντομότερα να μας ενημερώσετε για την άποψη σας με email στην ΟΠΣΕ (opsehellas@gmail.com), αν επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της 28ης Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με τις παραπάνω προϋποθέσεις (πιστοποιητικά, μάσκες, αντισηπτικά, δεύτερος ανοικτός χώρος με οθόνη και κάλπη) ή αναβολή σε χρόνο ύφεσης της πανδημίας.

Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε τις απόψεις σας στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση