Επιστολή ερώτημα της ΟΠΣΕ προς τον βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη

\"\"

Προς

Τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν. Δ.

Κον Σάββα Αναστασιάδη

 

Αξιότιμε Κύριε Αναστασιάδη

 

Διαβάσαμε ότι, πριν λίγες μέρες και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της οποίας είστε αντιπρόεδρος, κάνατε μια ενδιαφέρουσα πρόταση.

Ζητήσατε να ενταχθεί το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην διπλωματική ατζέντα της Ελλάδος.

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο,Π,Σ,Ε,), θα συμφωνούσε απόλυτα μαζί σας στο ότι ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί της Ελλάδος θα πρέπει να θέτουν πάντα στις διμερείς επαφές τους, το θέμα της αναγνώρισης, αλλά …

 

Κύριε Αναστασιάδη,

 

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι γνωρίζετε πολύ καλά  για τη γενοκτονία που υπέστησαν οι Έλληνες ολόκληρης της Μ. Ασίας και της Ανατολικής Θράκης. Και η Βουλή των Ελλήνων έχει καθιερώσει την 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας που υπέστησαν οι Έλληνες των παραπάνω περιοχών.

Για ποιο λόγο λοιπόν, η Ελληνική Κυβέρνηση, όπως και εσείς ως αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  πρέπει να διαχωρίσετε  το θέμα της γενοκτονίας σε αυτήν των Ελλήνων του Πόντου και σε αυτήν όλων των υπολοίπων Ελλήνων των αλησμόνητων πατρίδων;

Η Ο.Π.Σ.Ε. ζητά η Ελληνική Κυβέρνηση να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας, στην οποία οφείλουμε να συμμετάσχουμε όλοι ενωμένοι, για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού από τους Νεότουρκους. Αυτό έκαναν και οι Αρμένιοι, οι οποίοι πέτυχαν το στόχο τους.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία χρειαστείτε από το πλούσιο υλικό που διαθέτει η Ομοσπονδία μας με βιβλία και άλλα ντοκουμέντα έγκριτων ιστορικών και άλλων ερευνητών, μεταξύ των οποίων είναι πολλοί διακεκριμένοι Ποντιακής καταγωγής.

 

Για την ΟΠΣΕ

Ο Πρόεδρος Λουκάς Χριστοδούλου
Ο ΓΓ Δημήτρης Παντέλας

Αφήστε μια απάντηση