Η ΟΠΣΕ δεν επαναπαύεται, o Αγώνας συνεχίζεται για το αντιρατσιστικό

 

\"opselogo1\"Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος πρωτοστάτησε ώστε να γίνει ένα μεγάλο βήμα στο θέμα του επίμαχου εδαφίου του λεγόμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, περί των αναγνωρισμένων από την ελληνική βουλή, γενοκτονιών, αλλά η μάχη πρέπει να συνεχισθεί μέχρι την τελική δικαίωση ή καλύτερα την επικράτηση της ιστορικής αλήθειας.

Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που εκδόθηκε νέο δελτίο τύπου της ΟΠΣΕ, την προηγούμενη εβδομάδα, ακολούθησε μια μεγάλη κινητικότητα. Πρώτοι αντέδρασαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι υιοθέτησαν τις θέσεις της ΟΠΣΕ και έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας το αυτονόητο. Ακολούθησαν άλλες προσφυγικές οργανώσεις, ορισμένοι μητροπολίτες και βουλευτές άλλων κομμάτων, όπως και ορισμένοι της Ν.Δ. που δεν είχαν βάλει την υπογραφή τους στους πρώτους 38. Σχετική δήλωση υποχρεώθηκε να κάνει και ο αρμόδιος υπουργός δικαιοσύνης, ενώ απέσυρε το νομοσχέδιο από το δεύτερο θερινό τμήμα της βουλής για να το επαναφέρει στο τρίτο τμήμα.

Η ΟΠΣΕ δεν μένει στην πρώτη αυτή θετική εξέλιξη, αλλά περιμένει την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή και την ψήφιση του με την απαραίτητη διευκρίνιση στο θέμα των γενοκτονιών. Η ομοσπονδία παρακολουθεί την εξέλιξη του όλου θέματος από την πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκε και τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις που έχει μέχρι την κατάθεση του στη βουλή και τη ψήφιση του.

Αφήστε μια απάντηση