Η ΟΠΣΕ στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

\"\"
Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) τίμησε και φέτος στις 19 Μαίου, τις κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.
Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και η ΟΠΣΕ με ικανοποίηση βλέπει τις προσπάθειες για αλλαγή του λόγου στο ζήτημα για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας όλου του Ελληνισμού της Καθ΄Ημάς Ανατολής, να αποδίδει σιγά σιγά καρπούς και να ενώνει όλους τους απογόνους των προσφύγων.
Σημειώνουμε πως φέτος όλες οι εκδηλώσεις μνήμης των Ποντίων είναι αφιερωμένες στην Μικρασιατική Καταστροφή και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών στις ομιλίες τους επισημαίνουν την ανάγκη για τη διεθνή αναγνώριση του συνόλου των Ελλήνων της Καθ΄Ημάς Ανατολής.
Στη Θεσσαλονίκη παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Οραήλογλου ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όλοι οι απόγονοι των προσφύγων ενώνουν τις φωνές τους και μεταφέρουν την πίεση και προς την όποια ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.
Στην Αθήνα την ΟΠΣΕ εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Παντέλας τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας μιας παμπροσφυγικής στρατηγικής ενότητας για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας.
\"\"

Αφήστε μια απάντηση