Θύμησες Ανατολής: Εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου της ΟΠΣΕ στη Θεσσσαλονίκη

\"\"

Αγαπητοί πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων της δύναμης της ΟΠΣΕ.

Η Μικρασιατική Καταστροφή θεωρείται από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, συμφορά του ελληνισμού διαχρονικά. Ο ελληνισμός της Ανατολής με την ανταλλαγή των πληθυσμών, εξαφανίστηκε ύστερα από δύο χιλιάδες χρόνια και περίπου 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες ήρθαν στην Ελλάδα.

Η Καταστροφή του 1922 θα επιφέρει βαθιές τομές εντός της ελληνικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό, πολιτικό καθώς και πολιτισμικό.

Ανέκαθεν πατρίδα των Ελλήνων, παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες για ξεριζωμό και πλήρη αφανισμό τους, «στέκει» ακόμα εκεί μαρτυρώντας την ιστορία της.

Με αφορμή την συμπλήρωση 96 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή αποφασίσαμε να πραγματοποιηθεί φέτος και σειρά εκδηλώσεων, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο (12-17 Σεπτεμβρίου) στην Πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία το διάστημα αυτό θα κινείται στους ρυθμούς της Μικρασιάτικης Παράδοσης.

Όλες οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ο.Π.Σ.Ε. – η οποία έχει αναθέσει την πολύ μεγάλη αυτή παραγωγή σε εξειδικευμένη εταιρία.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις, εκτός βέβαια από το ετήσιο μνημόσυνο και την κατάθεση στεφάνων που τελούνται κάθε χρόνο στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας:

1)  Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, απόγευμα: Μουσικοχορευτικά δρώμενα με τη συμμετοχή πλήθους χορωδιών και χορευτικών, συλλόγων – μέλη της Ο.Π.Σ.Ε. στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

2) Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, πρωί – μεσημέρι :  Μουσικοχορευτικά δρώμενα με τη συμμετοχή πλήθους χορωδιών και χορευτικών, συλλόγων – μέλη της Ο.Π.Σ.Ε. σε συνδυασμό με γεύσεις από τη Σμύρνη, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην αγορά Βλάλη.

3)  Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου : Συναυλία «Σμυρνέϊκο Μινόρε». Θα συμμετέχουν οι Γλυκερία, Πίτσα  Παπαδοπούλου & Αρετή Κετιμέ, οι οποίες θα πλαισιωθούν από πολυμελή χορωδιακά και χορευτικά  σχήματα συλλόγων – μέλη της Ο.Π.Σ.Ε. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο δάσους.

Όπως ήδη αναφέρθηκε στη συναυλία με τους γνωστούς καλλιτέχνες και στα δύο άλλα δρώμενα θα συμμετάσχουν χορευτικά και χορωδίες των σωματείων μας. Όποιος σύλλογος ενδιαφέρεται για συμμετοχή, θα πρέπει να επικοινωνήσει, επί των καλλιτεχνικών θεμάτων, με τον γνωστό χοράρχη κ. Γιάννη Τσάμη τηλ.  6932907930 και giannistsamis@gmail.com Στη διάθεση των σωματείων για άλλες διευκρινήσεις, το μέλος του ΔΣ της ΟΠΣΕ κ. Μαρία Δραγάτση στο τηλέφωνο 6973426420.

Περιμένουμε τις αρχικές σας απαντήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος, το συντομότερο δυνατό,  προκειμένου να συνταχθεί ο πίνακας των συμμετοχών έως τις 7 Αυγούστου 2018.

Αφήστε μια απάντηση