Κατάμεστη αίθουσα και ζεστή ατμόσφαιρα στην κοπή Βασιλόπιτας της ΟΠΣΕ στην Εδεσσα

\"\"

Κατάμεστη αίθουσα και ζεστή ατμόσφαιρα στην Έδεσσα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής βασιλόπιτας της ΟΠΣΕ για τα Σωματεία Μέλη της στη Bόρεια Ελλάδα.

Την οργάνωση της φετινής εκδήλωσης ανέλαβε ο Σύλλογος Μικρασιατών Πέλλας, η Μπίγα, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας με την πρόεδρο του κ. Ιωάννα Διαμαντή και την αμέριστη συμπαράσταση του μέλους της διοίκησης της ΟΠΣΕ κ. Μαρίας Δραγάτση,  φρόντισε και για την παραμικρή λεπτομέρεια προκειμένου να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και να μείνουν κατενθουσιασμένοι οι εκπρόσωποι 35 και πλέον σωματείων, από όλη τη βόρεια Ελλάδα, αλλά και της Καλαμάτας που θα αναλάβει την επόμενη Πανελλήνια Συνάντηση,  που κατέκλυσαν την αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Πέλλας της κεντρικής Μακεδονίας.

\"\"

Μετά το καλωσόρισμα της κ. Διαμαντή και σύντομους χαιρετισμούς του προέδρου της ΟΠΣΕ κ. Αντώνη Οραήλογλου, του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή και του δημάρχου Έδεσσας κ. Γιάννου, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας την οποία ευλόγησε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Έδεσσας, πατέρας  Μάξιμος.

Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία της δρ. Αγνής Κολιαδήμου με θέμα «Η εγκατάσταση των προσφύγων στο νομό Πέλλας και όψεις της ζωής τους 1913-1928».

\"\"

Η υπέροχη χορωδία του συλλόγου η Μπίγα, ανέλαβε στη συνέχεια να «ταξιδέψει» τους παρευρισκόμενους στις αλησμόνητες πατρίδες, ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια, όπως έγινε και από το παραδοσιακό συγκρότημα μουσικών « Οι παιχνιδιατόροι», που σκόρπισε κέφι και καταχειροκροτήθηκε από τους εκατοντάδες απογόνους Μικρασιατών στην αίθουσα. Την ίδια ώρα στη σκηνή ανέβηκαν με τις παραδοσιακές φορεσιές  τους τα χορευτικά τμήματα του τοπικού συλλόγου, των Μικρασιατών Περαίας Ν. Πέλλας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαραγγίου, του Λαογραφικού Συλλόγου Θηριόπετρας ο Άγιος Βασίλειος και του Συλλόγου του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής, η Προικόννησος.

\"\"

Το γλέντι συνεχίσθηκε το απόγευμα, σε ταβέρνα της περιοχής των καταρρακτών της πανέμορφης Μακεδονικής πόλης της Έδεσσας, με ζωντανή μουσική από το ίδιο συγκρότημα, «Οι παιχνιδιατόροι.

\"\"

Αφήστε μια απάντηση