Κεντρικές Εκδηλώσεις Μνήμης της ΟΠΣΕ στην Αθήνα

\"\"

Σήμερα Παρασκευή 11/9/2020 η  ΟΠΣΕ παρέλαβε την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και την απόφαση από την Περιφέρεια Αττικής, για τις φετινές εκδηλώσεις της ημέρας Εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Αθήνα την προσεχή Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Σημαιοστολισμός τμήματος πόλης (Πλατεία Μητροπόλεως – οδό Μητροπόλεως- Πλατεία Συντάγματος- Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη) από την 9η πρωινή ώρα μέχρι και τις 13:00.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, Προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’. Ομιλία από Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης. 11:30 Δέηση στο Μνημείο του Εθνο-ιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος κ. Αντώνη Οραήλογλου.

12:00 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από: · Πρόεδρο Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος · Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής · Δήμαρχο Αθηναίων · Περιφερειάρχη Αττικής · Εκπρόσωπο Ενόπλων Δυνάμεων · Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων για τα Πολιτικά Κόμματα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο · Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

13:30 Ημερίδα Ο.Π.Σ.Ε. με θέμα: «Ο Ελληνισμός της Ανατολής και η Επανάσταση του 1821» (Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος, Σύνταγμα). Ομιλητής θα είναι ο γνωστός συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς.

Στην ίδια απόφαση της Πέριφέρειας Αττικής  επισημαίνεται ότι:

«Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων».

Αυτό σημαίνει ότι φέτος ΔΕΝ θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων από τα σωματεία μας. Πρέπει, όμως, τόσο στην Μητρόπολη, όσο στο Μνημείο του Χρυσοστόμου Σμύρνης και στον Άγνωστο Στρατιώτη, να υπάρχει μια εκπροσώπηση σωματείων με τα λάβαρα τους και νέων με τις παραδοσιακές φορεσιές τους. Για τον καλύτερο συντονισμό, παρακαλούμε τα σωματεία μας να επικοινωνήσουν με το Γενικό Γραμματέα της ΟΠΣΕ Δημήτρη Παντέλα (6949150801) για την καταγραφή των συμμετεχόντων.

Ως προς την καθιερωμένη εκδήλωση, που είχαμε καθιερώσει την προηγούμενη ημέρα της κεντρικής εκδήλωσης, κρίναμε φρονιμότερο, λόγω πάντα των μέτρων για την πανδημία, να την οργανώσουμε φέτος, αμέσως μετά την εκδήλωση και σε αίθουσα που βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος.

Ευχόμαστε η χώρα μας, όπως και όλες οι χώρες του κόσμου, να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα της πανδημίας και την επόμενη χρονιά οι εκδηλώσεις μας για τη Γενοκτονία των προγόνων μας, να έχουν το χαρακτήρα που τους αρμόζει.

Το ΔΣ

\"\"

\"\"

Αφήστε μια απάντηση