Με επιτυχία και η κοπή βασιλόπιτας της ΟΠΣΕ στην Αθήνα

\"\"

Κατάμεστη ήταν και η επιβλητική αίθουσα βιβλιοθήκης της Εστίας Νέας Σμύρνης, στην Αθήνα, όπου η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος οργάνωσε την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας για τους συλλόγους μέλη της στη Νότια Ελλάδα. Η αντίστοιχη εκδήλωση της ΟΠΣΕ για τα σωματεία της βορείου Ελλάδος, είχε οργανωθεί στην Έδεσσα, την προηγούμενη εβδομάδα, από τον τοπικό σύλλογο Μικρασιατών του νομού Πέλλας.

Στην εκδήλωση της Αθήνας έδωσαν το παρών τους εκπρόσωποι δεκάδων σωματείων, ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος και οι Γιώργος Σιότροπος τέως δήμαρχος Νέας Σμύρνης και πρόεδρος του Πανιωνίου, Αργύρης Τσουνάκης πρόεδρος των AHEPA Παλαιού Φαλήρου και εκπρόσωποι υπουργών και βουλευτών.

Ο πρόεδρος της ΟΠΣΕ Αντώνης Οραήλογλου άνοιξε την εκδήλωση με σύντομη ομιλία του, η οποία εκτός από το καλωσόρισμα και τις ευχές για καλή χρονιά περιλάμβανε την ενημέρωση του παρισταμένων για την πορεία των προσπαθειών σχετικά με τα δύο μουσεία, αλλά και της οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων από την πολιτεία. Απευθυνόμενος στους παριστάμενους πολιτικούς και εκπροσώπους τους, επισήμανε την υποχρέωση τους για τον αγώνα που πρέπει να δώσουν για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων στην καθ ημάς Ανατολή.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων, οι οποίοι διαβεβαίωσαν το ακροατήριο ότι θα είναι στο πλευρό της ΟΠΣΕ για τα δίκαια αιτήματα της.

Ο πρόεδρος και όλο το διοικητικό συμβούλιο της ΟΠΣΕ, έκοψαν στη συνέχεια τη βασιλόπιτα και ο τυχερός με το φλουρί ήταν η Εστία Νέας Σμύρνης, ο πρόεδρος της οποίας Γιάννης Παπαδάτος, που είναι και μέλος του ΔΣ της ΟΠΣΕ, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι το σωματείο που φιλοξενεί την εκδήλωση, είναι και το τυχερό της χρονιάς.

Οι εκπρόσωποι όλων των παρισταμένων σωματείων παρέλαβαν το κομμάτι τους και απεύθυναν σύντομες ευχές για καλή και εποικοδομητική χρονιά. Παρέστησαν οι Σύλλογοι: η Πανελλήνια Ενωση Καππαδοκικών Σωματείων (ΠΕΚΣ),  ο Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Μελισσίων Αγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε, ο Σύλλογος Μαδυτιών ο Ελλήσποντος, ο Σύλλογος Περαμίων Κυζικηνών, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αναβύσου, η Ενωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας, ο Σύλλογος Περγαμηνών ο Ατταλος, η Πολιτιστική Ενωση Μικρασιατών Νέας Ιωνίας η Καππαδοκία, η Ενωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, η Αλληλοβοηθητική Αδελφότητα ο Κουκλουτζάς, η Ιωνική Στέγη Ηλιούπολης, η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών ΙΩΝΕΣ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, το Σωματείο Νέα Σινασός, η Ενωση Συλλαίων, η Εστία Νέας Σμύρνης, η Αδελφότητα Προκοπιέων Μακεδονίας Θράκης, ο Σύλλογος Αλατσατιανών, η , η Ενωση Μικρασιατών Θήβας, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού, ο Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθέριου Νέου Κορδελιού, και η Ενωση Κάτω Παναγιάς Μικράς Ασίας

Η δραστήρια έφορος της Εστίας κ. Θέμιδα Παπαδοπούλου ανέλαβε μετά την μικρή δεξίωση, την ξενάγηση των παρευρισκόμενων στους εντυπωσιακούς και γεμάτους ανεκτίμητους θησαυρούς από τις αλησμόνητες πατρίδες, χώρους των Μουσείων της Εστίας.

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

Αφήστε μια απάντηση