Μουσικοχορευτική παράσταση ΟΠΣΕ στην Καισαριανή

\"\"

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο το βράδυ  της 18 Σεπτεμβρίου 2021 η  Μουσικοχορευτική παράσταση της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής «99 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» στον πολυχώρο «Αντώνης Καλογιάννης» του Δήμου Καισαριανής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον Καισαριανιώτη Ταμία της ΟΠΣΕ Κώστα Αναγνωστάκη και στη συνέχεια ο πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Αντώνης Οραήλογλου στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Καισαριανής για τη φιλοξενία και ανέλυσε σύντομα  τη φιλοσοφία και τους στόχους της Ομοσπονδίας  τόσο στις διεκδικήσεις της και στο σχεδιασμό για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή  όσο και στο να πραγματοποιεί ποιοτικές εκδηλώσεις σε Προσφυγικούς Δήμους όλης της χώρας.

\"\"

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Καισαριανής  Χρήστος Βοσκόπουλος και ο Αντιπεριερειάρχης Αττικής Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος.  Στη συνέχεια ο κεντρικός ομιλητής Δρ Βλάσης Αγτζίδης έδωσε με σαφήνεια το στίγμα της ημέρας μνήμης, τι προηγήθηκε και πως τελικά φτάσαμε στην γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και γιατί χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες για να ξεκινήσουμε να μιλάμε και να διεκδικούμε την αναγώριση αυτής μαύρης σελίδας στη σύχρονη ιστορία.

\"\"

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης παρουσίασε  με επιτυχία το μέλος του ΔΣ της ΟΠΣΕ Μαριάννα Μαστροσταμάτη, παρουσιάζοντας τους μουσικούς  με τη  Βιβή Βουτσελά στο τραγούδι και  Κυριάκο Γκουβέντα βιολί, Στέλιο Βαρβέρη ούτι, Βασίλη Σμάνη λαούτο, Ανδρέα Νιάρχο κρουστά.

\"\"

Το πρόγραμμα περελμάβανε χορούς και τραγούδια από τις περιοχές: Προποντίδα Κωνσταντινούπολη, Βιθυνία- Καππαδοκία και Ιωνία, τους οποίους χόρεψαν ολιγομελή χορευτικά τμήματα λόγω των μέτρων προστασίας, από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Καισαριανής, το Σύλλογο Τριγλιανών Ραφήνας και τον Μικρασιατικό Σύλλογο Αναβύσσου. Με την έναρξη της παράστασης του κάθε  χορευτικού διαβάστηκε και βιογραφικό του κάθε Συλλόγου.

\"\"

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες και εκπρόσωποι των Μικρασιατικών Συλλόγων τόσο των συμετεχόντων αλλά και εκτός Αττικής. Ανάμεσα τους  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγία η Παντάνασσα από την Νέα Αρτάκη Εύβοιας, η Ενωση Μικρασιατών Θήβας, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού ο Αγιος Γεώργιος, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Μελισσίων Αγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε, η Ενωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, η Ενωση Μικρασιατών Νέας Ιωνίας η Καππαδοκία, Σύλλογος Περγαμηνών ο Ατταλος.

\"\"

Παρέστησαν επίσης ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής  και πρώην Αντιπεριφερειάχης Δυτικής Αττικής Σπύρος Τζόκας, ο Αντιδήμαρχος Καισαριανής Γιάννης Κυροζίδης ο υπεύθυνος Πολιτισμού Γιώργος Γουρτζουλίδης, ο Κυριάκος Χήνας και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Καισαριανής.

\"\"

Αφήστε μια απάντηση