Συγχαρητήρια επιστολή της ΟΠΣΕ στο Δήμαρχο Θερμαϊκού για την εκδήλωση «Μνήμη Γενοκτονίας Ελλήνων και Ελληνίδων»

\"\"

πρός

Τον Δήμαρχο Θερμαϊκού

Κον Γιάννη Μαυρομάτη

 

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

 

 

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.) επιθυμεί να εκφράσει σε εσάς προσωπικά και στα μέλη του Δημοτικού σας Συμβουλίου, τα συγχαρητήρια της για την εκδήλωση που οργανώσατε με τίτλο «Μνήμη Γενοκτονίας Ελλήνων και Ελληνίδων», στο δήμο σας.

Η επισήμανση σας «ο δήμος μας αγκαλιάζει χωρίς διαχωρισμούς, όλο το προσφυγικό στοιχείο, σε μια κοινή εκδήλωση, με σκοπό να γίνει θεσμός για τον τόπο μας, να ευαισθητοποιήσει όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και να ακουστεί η φωνή μας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης», όχι μόνο μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, αλλά αποτελεί την πάγια θέση μας. Πιστεύουμε ότι μόνο ενωμένοι και με θέση την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της καθ΄ ημάς Ανατολής, μπορούμε να την διεκδικήσουμε διεθνώς και να την πετύχουμε, όπως ακριβώς έκαναν οι Αρμένιοι.

Σας ενημερώνουμε ότι πριν λίγες μέρες οργανώσαμε στη Θεσσαλονίκη  εκδήλωση, με ομιλητές διακεκριμένους ιστορικούς, διεθνολόγους και δημοσιογράφους, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ακολουθηθεί πανπροσφυγική στρατηγική για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Κύριε δήμαρχε,

Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας και εργαζόμαστε για την επίτευξη του στόχου που είναι η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, αλλά και το ελάχιστο χρέος μας για την ανάπαυση των ψυχών των αειμνήστων προγόνων μας, που σφαγιάσθηκαν και εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία.

 

Με εκτίμηση και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος Λουκάς Χριστοδούλου
Ο ΓΓ Δημήτρης Παντέλας

Αφήστε μια απάντηση