Το ΔΣ της ΟΠΣΕ με τα Προσφυγικά Σωματεία της Πελοποννήσου

\"PATRA

Την Κυριακή 10 Μαϊου στην έδρα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών,  στην καρδιά της προσφυγικής περιοχής της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνάντηση- ενημέρωση των Προσφυγικών Συλλόγων της Πελοποννήσου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ).

Η συνάντηση αυτή η οποία εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τελευταία η Ομοσπονδία για μια πιο άμεση επαφή και επικοινωνία με τους Συλλόγους στις έδρες των Περιφερειών (είχε προηγηθεί αντίστοιχη στη Λαμία με τους  Προσφυγικούς Συλλόγους της Στερεάς), πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία του Συλλόγου Μικρασιατών Γηροκομείου Πάτρας και του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρας και κατέδειξε την ανάγκη για μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ Συλλόγων και Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΟΠΣΕ Κ. Αντώνης Οραήλογλου και τα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των Σωματείων της Πελοποννήσου για τις  δράσεις και τις  διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας και ακολούθησε συζήτηση μαζί τους για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Προσφυγικό Ελληνισμό.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης  τα μέλη του ΔΣ  ΟΠΣΕ, ο Αντιπρόεδρος Σπύρος Ισόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Παντέλας, η Ταμίας Μαριάννα Μαστροσταμάτη, η υπεύθυνη ΔΣ Μαρία Βεινόγλου, η υπεύθυνη εκδηλώσεων Ελπίδα Μπρούμου, το μέλος  Γιάννης Ασπρόμουγγος.

Από πλευράς των Προσφυγικών Σωματείων της Πελοποννήσου,  η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Γηροκομείου Πάτρας Ντίνα Παπάκου, ο πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών Μιχάλης Τσομπανίδης, ο πρόεδρος του Φάρου Ποντίων Πατρών Κώστας Κωτσαλίδης, η πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου Βασιλική Ευστρατιάδου, η πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Μεσσηνίας η Ιωνία Φωτεινή Κοτσογλανίδη, η Αντιπρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Γαστούνης και Περιχώρων Κατερίνα Στεφανοπούλου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Πλαστήρα Αιγίου ο Αiγιεύς Μαρία Καβούνη, η πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου Βασιλική Αγαπίδου, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γλύφας Ανδρέας Μπαλτάς, η εκπρόσωπος του Εκπολιτιστικού Συλλογου Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης Κυριακή Αθανασιάδου.

Παρέστησαν επίσης από την Αθήνα η πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής Στέλλα Σαρρηπαναγιώτου Λήλλου, ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ Καισαριανής Κώστας Γαβριλάκης και το μέλος του ΔΣ της Ενωσης Κάτω Παναγιάς Μικράς Ασίας Νίκος Τόμπρος.

\"PATRAOPSE4\"

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση τιμήθηκε από το ΔΣ της Ομοσπονδίας ο Δήμαρχος της Πάτρας και για πολλά χρόνια πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου,  γιατρός Κώστας Πελετίδης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο μουσείο μικρασιατικής μνήμης του Παμμικρασιατικού και ακολούθησε γεύμα στην προσφυγική Συνοικία του Γηροκομείου της Πάτρας.

Αφήστε μια απάντηση